Jo. Nejsem. Spousta lidí si myslí, jakej jsem borec, jak všechno umím a radši ani nechci vědět, co ještě jiného. Tak třeba…

Nedávno jsem absolvoval přijímací řízení na pozici systémového administrátora u jedné opravdu velké firmy. Tohle bych rád dělal a tak jsem si řekl, proč to nezkusit a tak jsem do toho šel. Pečlivě se na to připravím a zkrátka udělám všechno proto, aby to vyšlo. Ale realita byla jiná. Absolutně jsem to zpackal, v testu jsem si nevzpomněl na některé základní věci, třeba otázka: „Tady máte terminál, řekněte mi něco o tom, co tam běží, něco o systému“. A já blbec jsme si vzpomněl akorát na uname -a. Na lsb_release jsem si samozřejmě vzpomněl až ve dveřích, když jsem odcházel. „Kde nejčastěji hledáte odpovědi, když potřebujete vědět něco o Linuxu nebo programování?“ A ty vole já neřekl takové základní jako stackoverflow nebo askubuntu atd. A podobných kiksů jsem tma měl více.

(aktualizace: Hele, takhle. Když jsem to po sobě četl, musím to trochu přehodnotit. Nezpackal jsem to malinko, zpackal jsme to dost a byla to chyba, měl jsem se lépe připravit. Nevím, jestli by to ovlivnilo výsledek, ale dobře připravený jsem nebyl. Musel jsem to říct.)

Ale o to nejde.

Jde to, že neumím všechno. Nevím, jestli to dělá moje působení na sociálních sítích (možná znáte na Twitteru hashtag #unsavtovarne nebo #inkjet, ale já fakt toho umím docela málo. Já sám o sobě tvrdím, že jsem začátečník (ok, trochu přeháním).

Tak třeba dneska v práci. Jsem programátor CNC strojů, dělám to necelé dva roky. Nedávno jsme programoval ne nijak složitý díl a dneska mi to kolega otloukl o hlavu. Takovejch chyb jako kdybych to dělal měsíc! Vůbec jsem to nepoznával, ale bylo to moje práce, to zase jo, ale nechápal jsem.

No prostě opravdu nejsme zase tak dobrej. ale snažím se. Pokud to jde, makám na sobě a snažím se zlepšovat (a nejen v práci).

Ale nejsem superman. Sorry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *